Artikel

10 Facebooksidor värda att gilla

Vi gillar stora bilder och fotografer som visar sina bilder, som skriver om sina fotosessioner, som delar med sig av sina tankar kring fotografi och som vågar vara lite personliga. Här har vi gallrat fram tio Facebooksidor, bland många andra, som är värda att gilla.

The Big Picture

www.facebook.com/boston.big.picture

 

Bara att trycka på »gilla«-knappen direkt. Fantastiska bilder från nutidshändelser tagna från världens alla hörn – av världens bästa pressfotografer. Som namnet antyder är bilderna på deras ordinarie hemsida just stora, men tanken är även att ge dig som betraktare ett större perspektiv över världens stora händelser.

Kolla även in boston.com/bigpicture/

Emmelie Åslin

www.facebook.com/emmelieaslinphoto

 

För dig som gillar pinup-, vintage-, modellbilder ofta i kombination med bilar modell äldre.

Manny Librodo

www.facebook.com/Manny.LIBRODO.photography

 

Fotograf med utgångspunkt i Bangkok, Thailand. Av Scott Kelby utsedd till en av världens fem bästa fotografer som du förmodligen inte hört talas om 2009.

Takahiro Watanabe

www.facebook.com/TakahiroWatanabePhotography

 

Porträtt-/modellfotograf som frikostigt delar med sig av bakom kulisserna-grejer – hur han ljussatt med mera. Skriver även om sin utrustning, vad som är bra och dåligt med vissa objektiv och liknande.

Tom Svensson

www.facebook.com/pages/Tom-Svensson-Wildlife-photographer/48595275479

 

Vildmarksfotografen vi porträtterade i nummer 9/2011 har över 5 000 gillamarkeringar. Men det är inte därför vi gillar hans sida. Snarare för att hans fantastiska djurbilder med jämna mellanrum poppar upp i flödet.

Joanna Kupniewska

www.facebook.com/pages/Joanna-Kupniewska-Photography/129058500473119

 

Polsk fotograf med inriktning konst/nude art i naturligt ljus utomhus.

Fotografiska

www.facebook.com/fotografiska

 

Självklart gillar vi Sveriges största mötesplats för fotografi. Dessutom får den som gillar Fotografiska tips om andra evenemang förutom de »vanliga« utställningarna. Även tips om extragrejer som att man kan få en audioguide om man »checkar in« med mobilen och visar upp det i kassan.

Magnum Photos

www.facebook.com/magnumphotos

 

Ett måste för dig som gillar bildjournalistik. Se gamla bilder från arkivet och lär dig från historien, eller följ nutidens stora händelser genom nya bilder från dagens bildjournalister.

Amazing Photo of the Day

www.facebook.com/amazingphoto

 

1X.com bjuder varje dag på en fantastisk bild från sajten. För bildnjutaren oavsett inriktning.

National Geographic

www.facebook.com/natgeo

 

Sidan som delar med sig av det bästa från National Geographics fotografer. Du får möjlighet att se fantastiska bilder samtidigt som du lär dig ett och annat om din omvärld.

 

    Sponsrad artikel från Nikon

    Senaste kommentarerna