Intervju

Anna Roströms tips för bättre bröllopsbilder

Fotografen Anna Roström på Smallpigart anlitas flitigt av olika brudpar för att fånga deras speciella dag. "Jag vill att man ska få en skön känsla i kroppen när man tittar på mina bilder", säger Anna när Kamera & Bild träffar henne.

Egentligen var det en slump att Anna Roström blev bröllopsfotograf. Som fotokunnig fick hon den klassiska frågan av en bekant om hon kunde fotografera deras bröllop. Det blev starten på hennes karriär inom bröllopsgenrén. Efter att bilderna sen kom upp på Annas hemsida gick det snabbt, förfrågningarna ökade och tredje sommaren som bröllopsfotograf stod hon fullbokad från maj till september. Detta var 2008 och i dag har Anna samlat på sig en stor erfarenhet av hur du på bästa sätt bygger upp en bröllopsberättelse.

– Jag har alltid varit intresserad av färg och form. När jag var mindre gjorde jag tavlor av allt, korven på tallriken fick agera ögon och moset ansikte, säger Anna om sin väg in till fotograferandet.

När hon blev äldre studerade hon på mediegymnasiet, men då var det framför allt rörlig bild som attraherade henne.

– Jag är intresserad av att berätta en historia, och det var fascinerande när jag upptäckte konsten i att göra det med en enda bild.

Därför blev valet stillbild för Anna. Hon skämtar en del om vilken typ av fotograf hon är – eller inte är.

– Jag är ingen typisk fotovästpersonlighet där bara tekniken är i fokus, jag är inte heller direkt någon indiefotograf som bara är inriktad på svåra konstnärliga projekt.

 

    Utställningar

    Sponsrad artikel från Nikon

    Senaste kommentarerna