Fotoresa

Sista chansen: Följ med till världens största fotomässa Photokina

Är du sugen på att se det absolut senaste inom foto? Häng med på Kamera & Bilds resa till Photokina i tyska Köln, och upplev de heta prylarna och trenderna just nu!

Kamera & Bild och Zoom Fotoresor arrangerar en resa till mässan Photokina som arrangeras i Tyskland vartannat år. Det är här alla de stora fotonyheterna under 2016 lanseras! Här hittar du de senaste kamerorna, konceptkameror för framtiden, tillbehörstillverkare och häftiga prylar som höjer din fotografering till en helt ny nivå.

Här slåss alla de stora fotoföretagen om att överträffa varandra med olika nyheter och det finns mycket att ta bilder på för att testa både prylar och dina fotokunskaper.

Men det är inte bara de stora jättarna som ställer ut. Under de fem dagar mässan är öppen besöks den av närmare 180000 personer vilka kommer för att få uppleva alla nyheter som de över tusen foto- och filmrelaterade utställarna presenterar.

 

FOTO: Calle Rosenqvist
Ta chansen att prova alla häftiga prylar på plats! Få tips, inspiration och idéer kring hur du kan bli bättre i din fotografering – och kläm på det där objektivet du längtat efter så länge.

 

Här kan du se webbtv-klipp som Kamera & Bild gjorde från senaste mässan, Photokina 2014, för att få en liten inblick i hur det ser ut på mässan:

 

PROGRAM

Flyg till Düsseldorf på egen hand. Då många föredrar att boka transporten på egen hand har vi valt att inte inkludera denna i priset. Önskar du så hjälper vi naturligtvis till att ordna detta.

 

FREDAG 23 SEPTEMBER 2016

FOTO: Calle Rosenqvist
FOTO: Calle Rosenqvist
FOTO: Calle Rosenqvist
Samling på flygplatsen i Düsseldorf kl. 09.30 där du möts du upp av en guide från Zoom Fotoresor. Tillsammans beger vi oss med buss till Köln och Photokina-mässan.

För att underlätta och ge lite vägledning när du kommer in på mässan kommer Kamera & Bild i samband med ankomst att informera lite om de mest intressanta nyheterna och var man hittar dessa.

Vi ger dig de unika tipsen om var du hittar det du söker i de stora mässhallarna. Objektiv, kameror, tillbehör, utställningar, mat, fika, eller ett speciellt kameramärke – vi vet hur du på bästa vis ska få ut mesta möjliga av din vistelse på mässan.

Dagen spenderas därefter på mässan.

Lunch intas på egen hand. Sent på eftermiddagen avgår bussen till vårt hotell vilket är centralt beläget i Düsseldorf, ca 30 minuters körning från mässan. Incheckning på Mercure Düsseldorf City Center där vi bor i två nätter.

På kvällen äter vi middag på den mycket kända ölhallen Zum Schlüssel samtidigt som vi summerar dagen på mässan. (M)

 

LÖRDAG 24 SEPTEMBER 2016

Frukost serveras på hotellet. Dagen på mässan. Eftersom vi bor mycket nära centralstationen i Düsseldorf och mässan ligger när centralstationen i Köln är det bästa sättet att ta sig till mässan med lokaltåg vilket avgår från Düsseldorf var 30 minut och tar ca 25 minuter. 

Lunch och middag på egen hand. Runt 18.00 kommer vi att ha ett litet fotomangel på hotellet där Tom Svensson, känd bevarandefotograf och en av Canons ambassadörer berättar om sina intryck av mässan samt om sitt jobb som bevarandefotograf. (F)

 

SÖNDAG 25 SEPTEMBER 2016

Frukost serveras på hotellet. Dagen på mässan. Lunch på egen hand. Liksom under lördagen sker transport till mässan på egen hand med tåg. Bagaget lämnas på hotellet där Zooms värd på eftermiddagen lastar ombord det på en transferbuss vilken sedan hämtar upp dig utanför mässan i Köln för vidare transport till flygplatsen i Düsseldorf. Flyg till Sverige på egen hand. (F)

 

HOTELL

Hotell Mercure Düsseldorf City Center.
Hotell Mercure Düsseldorf City Center**** är ett förstaklasshotell centralt beläget nära den berömda shoppinggatan Königsallee, Düsseldorfs gamla stadsdel och endast 300 meter från centralstationen i Düsseldorf.

Alla de 163 moderna rummen är rökfria, har satellit-TV, kaffe- och tekokare och fri Wi-Fi. Hotellets restaurang Quatre Saison har en terrass och serverar internationella och tyska rätter och i baren L'Apero erbjuds det snacks, kvalitetsviner och de lokalt producerade ölet Altbier.

För mer information se hotellets hemsida på denna länk.

 

PRISER

Boka tidigt pris till den 1/5:

 • För alla: 4.995:-

 

Priser från den 2/5:

 • Kamera & Bild prenumeranter: 5.395:- *  Kod: P&B-P
 • Icke prenumeranter: 5.995:- *   

* Du bokar din prenumeration på Kamera & Bild via http://kamerabild.prenservice.se                   

           

Priset inkluderar:

 • 3 x Transfers: 23/9 Düsseldorfs flygplats - mässan i Köln, 23/9 Mässan i Köln - hotellet i Düsseldorf, 25/9 Mässan i Köln - Düsseldorfs flygplats
 • Boende i del i dubbelrum på presenterat hotell i två nätter.
 • Frukost lördag och söndag.
 • Middag fredag.
 • Inträde till mässan fredag, lördag och söndag.
 • Hotell- och andra skatter.
 • En värd från Zoom Fotoresor under hela resan.
 • Medverkan av en representant från Kamera & Bild under delar av resan.
 • Färdhandlingar och reseinformation innan resan.

 

Priset inkluderar ej:

 • Flyg t/r till Düsseldorf.
 • Enkelrumstillägg 700:- 
 • Alla kostnader av personlig karaktär, som måltidsdryck, telefonsamtal etc.
 • Måltider och transporter som inte finns angivna under ”I priset ingår”.
 • Avbeställningsskydd/ reseförsäkring, se vår webb under ”Övrigt”.

 

BOKNING

Du bokar resan på Zoom Fotoresors webbsida zoomfotoresor.se eller på telefon +46 470-466 40.

 

FLYG

Om du/ni önskar bokning av flyg till Düsseldorf hjälper vi gärna till med detta. Kontakta oss på telefon +46 470-466 40 eller via mail info@zoomfotoresor.se

VALUTA

Resans pris är baserad på valutakurs: Euro 9,35.

Senaste numret

Senaste kommentarerna