Annonser:

Etappvinnare

Grand Prix 4: Plats 1-10

Många var de naturbilder som letade sig in på naturfotografen Tom Svenssons topp-10-lista. Men högst upp placerade sig ett porträtt. Se Toms urval bland läsarnas bilder här.

Stor spridning i stil, men ändå med fokus på djur och natur. Guldet gick däremot till ett porträtt på en människa när naturfotografen Tom Svensson valde sina vinnare i den fjärde omgången av Grand Prix 2012.

–  Jag blev själv lite förvånad över den spridning jag slutade med när jag plockat ut de bilder jag gillade, säger Tom Svensson strax innan han ska åka till Kina för att föreläsa på en fotomässa.

–  Att plocka ut sina favoriter bland så många bilder var inte helt lätt, fortsätter han. Några bilder stod ut rejält medan andra krävde att jag tittade på dem om och om igen för att det någonstans fanns något som tilltalade mig. De bästa bilderna är alltid lättast att välja ut medan en del andra krävde en del arbete. Men om jag från början kände något för bilden fick den hänga med och om den då fortfarande tilltalade mig fick den hänga med ytterligare ett steg.

Vad skulle du vilja säga till läsarna?

–  Fortsätt ta otroligt vackra bilder och njut av era och andras bilder. Glöm heller inte att med bilder kan man påverka!

Bilderna som placerade sig på plats 1-10 hittar du i bildgalleriet längst upp i artikeln. Där Tom Svensson även motiverar varför han valt bilderna.

Plats 11-20 hittar du här.

 

Gilla oss på Facebook