Annonser:

Etappvinnare

Grand Prix 8: Plats 1-10

"En imponerande bredd och kvalitet", tyckte Tommy Ingberg när han bedömde läsarnas bilder i Grand Prix omgång 8. Här ser du plats 1-10.

Klurigt, mycket bläddrande fram och tillbaka, jämförelser och ändringar. När Tommy Ingberg var på besök på redaktionen för att bedöma den åttonde omgången av Grand Prix var det inte helt självklart vilka bilder som skulle ta sig hela vägen.

Efter att ha tittat igenom alla bilder konstaterade Tommy att det finns några som han fastande för.

– Den där är lite halvsvår ... det som har gjorts kan vara meningen, men det är svårt att veta hur fotografen har tänkt. Och den här är coolt geometrisk, det ser ut lite som om den är tagen rakt ur kameran, vilket är lite synd.

Arkitekturfoto, texturer, geometrier och dämpade färger får Tommy att haja till, titta en extra gång och klura lite på hur fotografen gjort och försöka gräva fram tanken bakom bilden.

– Den här bilden exempelvis, här ser vi ett skönt uttryck, en fotograf som kan ljussätta, och en bild som är plåtad i studio, säger han om en bild på en man.

Efter första genomgången finns 24 bilder kvar, och Tommy summerar:

– Det är sjukt svårt att välja ut. Kvaliteten är bra överlag, och ju längre man tittar desto svårare blir det att välja.

Tommys urval för plats 11-20 hittar du här.

 

Gilla oss på Facebook