Grand Prix

Grand Prix 2014: Linda Asmar tog hem Årets bild

Linda Asmar fångade ett glädjefullt ögonblick under dopfesten. Med bilden tar hon nu hem titeln Årets bild i Grand Prix 2014, efter att läsarna har röstat fram den som sin favorit. ”Jag är jättesmickrad”, säger Linda Asmar.

Linda Asmar tog hem Årets bild i Grand Prix 2014.
Foto: Sara Asmar

Grattis Linda, din bild har röstats fram som Årets bild 2014 av Kamera & Bilds läsare.

– Ja, tänka sig. Det var väldigt oväntat att jag gick så här långt. Det var tuffa motståndare, tekniskt kunde bilden inte mäta sig med flera av de andra bidragen.

 

Vad tror du är anledningen till att bilden gick hem?

– Det är en udda situation där jag har fångat ett härligt ögonblick. Barnen är helt i sin egen värld. Det ser nästan ut som att de super när de häver i sig sina drycker. Jag tror många som röstat på bilden uppskattar det spontana i situationen – i synnerhet i dessa tider då alla ska ta felfria selfies och perfekt arrangerade porträtt.

 

Berätta, vad är situationen bakom bilden?

– Det är en dopfest, vid ett assyriskt dop. Vi började med att gå till kyrkan och sedan till en lokal där det blev mycket dans. Medan föräldrarna dansade drack barnen väldigt mycket läsk och blev lite hajpade av det. Min kusin satte sig då vid pianot och föreslog att de skulle sjunga assyriska barnsånger. När barnen samlades runt pianot var jag snabbt där och ställde mig på en scen vid sidan om, för att få en översikt. Men de var inte så intresserade av att sjunga, de ville mest dricka läsk.

 

    Senaste kommentarerna