Grand Prix

Grand Prix etapp 4 – rösta på din favorit och vinn!

Månadens domare har sagt sitt och nu är det din tur att rösta på din favoritbild och ge den chansen till extra poäng i tävlingen. De som röstar kan vinna ett presentkort från Crimson värt 750 kronor!

Läs allt om vår tävling Grand Prix 2017 här.

Tävla du med! Ladda upp dina bilder här. 

 

Genom att rösta på din favoritbild längre ned i artikeln har du chans att vinna ett presentkort från Crimson värt 750 kronor!

 

Grand Prix 2017 etapp 4 – Tema: Djur

Månadens domare: Jonathan Stenvall

Foto: Emma Söderström

I årets fjärde etapp av Grand Prix var det fotografen Jonathan Stenvall som bedömde bilderna. Han tycker att läsarna lyckades förhålla sig bra till temat men tipsar samtidigt om att gå upp tidigare på morgonen för att få ett snyggare ljus. 

 

Hade du någon speciell taktik när du gjorde din bedömning?

– Jag inledde med att gå igenom alla bilder för att få en översikt av materialet. Sedan valde jag ut ett antal bilder som jag ansåg ha någon speciell egenskap. Men jag gick tillbaka ett antal gånger till den större kollektionen för att ännu en gång gå igenom bilderna – vissa missar man och andra behöver man lite tid på sig för att se hur geniala de faktiskt är. 

 

Hur tycker du läsarna lyckades med att förhålla sig till temat »djur«?

– Relativt bra med tanke på att i stort sett alla bilder gick att koppa till »djur«. Det fanns även några mer kreativa tolkningar som jag tycker var spännande och intressanta att gå igenom, även om de inte kom med bland de utvalda. 

 

Har du några tips på vad läsarna bör tänka på för att skapa bättre bilder?

– För det första måste man komma ihåg att förgrund och bakgrund är minst lika viktigt som motivet. Sen valde jag bort en hel del av bilderna jag gått igenom på grund av kvalitet och ljus. Ljuset är alltid viktigt och det är svårt att skapa bra naturbilder i hårt solljus. Var därför uppe innan soluppgången och återvänd till sängen när solen börjar klättra högt på himlen. Sen kan du gå upp igen när solen är på nedgång, och du är utvilad och redo för kvällsljuset.  

 

Var segerbilden given på en gång, eller var den svårt att välja?

– De två–tre bilder som tävlade om förstaplatsen var för mig ganska självklara, de fångade min uppmärksamhet redan från början och var inga direkt svåra val. Sen har det varit en hel del andra bilder som med tiden har växt i mina ögon och andra som bytts ut då man ganska snabbt har tröttnat på dem. 

 

Var det roligt att vara domare? Skulle du göra det igen? 

– Definitivt! Alltid kul att få se andras djurbilder och fascineras över vår vackra natur. Att sitta och resonera över hur bilderna tagits, hur fotografen har tänkt och vilken teknik som använts är också mycket intressant och givande.

 

Tävlingen presenteras i samarbete med Crimson, Panasonic och Wacom. Rösta på din favoritbild och vinn presentkort från Crimson, värt 750 kronor!

 

 

 

  

 

 

 

    Senaste kommentarerna