Nyhet

Nikon S1 - snygg och slimmad

Nya Nikon S1 premiärvisades på fotomässan i Elmia. Vi lyckades få ett eget exemplar att testa.

Publicerad

Den är liten, den är snygg och den är slimmad. Nikon S1 är inte bara en kamera utan även en accessoar för folk som tycker att prylar ska vara snygga. Ann-Charlotte Eriksson på Nikon Svenska AB berättar mer:

- Förutom utseendet och storleken är funktionerna D-lightning och ansiktsprioriterad autofokus unika finesser hos Nikon som kommer väl till användning i S1:an. D-ligtning är en funktion för att få snyggare blixtbilder så att detaljer i skuggpartierna framträder tydligare. Korrigeringen av bilder sker efter exponeringen.

Kameran är byggd i metall och nästan hela baksidan upptas av en 2,5 tum stor skärm. Riktigt rolig och en smula imponerande är den ansiktsprioriterande autofokusen som söker av motivet efter ansikten och ställer in skärpan på dessa. Vi lyckades inte lura funktionen men kommer att testa detta mer ingående i vårt test i kommande nummer av Allt om Digitalfoto.

Nikon S1 finns på marknaden från idag. Sony T3 kommer att bli konkurrent, men den finns inte i butik förrän under sommaren.