Nyhet

Felaktiga färger på skärmen?

Många diskussioner om bilder på skärmen och vad som är rätt färg dyker upp bland digtalfotograferna. Nu håller man själv i taktpinnen när det gäller att förbereda sina bilder för framkallning. Det första man kanske bör tänka på, är om ens skärm visar färgerna rätt. Något som kan vara nog så svårt i den oftast inte optimerade hemmamiljön. Därför har Pantone, i samarbete med en av världens största producenter av kalibreringsutrustning GretagMacbeth tagit fram Huey, en enkel produkt för färgkalibrering.

Publicerad

Kalibreringsvertyget, som riktar sig till entusiaster och nybörjare sägs vara enkelt att använda och inga större förkunskaper om färghantering krävs. Huey, som produkten heter är världens första kalibreringsverktyg som kontinuerligt uppdaterar skärmen, allt eftersom ljuset i rummet ändrar sig.

Kalibreringen som endast tar fem minuter och som dessutom kan anpassa sig till den aktivitet som för tillfället utförs, titta på bilder, surfa på Internet eller spela spel. Det svenska priset är ännu inte känt, men det amerikanske riktpriset ligger på $89. Man kan förmoda att priset i de svenska butikerna hamnar runt tusenlappen, vilket är ett överkomligt pris för en automatisk färghantering.