Nyhet

Ny Sigmazoom mer närgången

Det var inte länge sedan gamla Sigma 70-200/2.8 EX fick sig en uppgradering med tillägget DG (för digitalt). Då var det multicoatingen och den yttre klädseln som förbättrades. Nu har Sigma lagt till en bättre närgräns, men att kalla det för makro är lite magstarkt.

Publicerad

Den nya versionen av det populära objektivet har en närgräns på 1 meter, vilket jämfört med det gamla är en förbättring på 80 cm. Den förbättrade närgränsen gäller över hela brännviddsområdet och förbättrar makroegenskaperna markant. Objektivet är utrustat med 2 st ELD-linser (Extraordinary Low Dispertion, eller någonting-utöver-det-vanliga-linser med lågt färgbrytningsindex på svenska).... Smaka på den ni. Sigmas marknadsavdelning måste ha haft roligt när de döpte linserna.

Förutom ELD-linserna har den även två st SLD element, vilket då betyder Special Low Dispersion. Därmed skall objektivet korrigera helt mot kromatisk abberation. Den nya multicoatingen (som fanns sedan innan) skall ge bättre motljusegenskaper. Det levereras dessutom med Sigmas stora stativfäste, TS-41. Dvs. samma fäste som till vissa andra större Sigma-objektiv.

Tack vare den förbättrade närgränsen har förstoringsgraden ökat från 1:7,8 till 1:3,5. Objektivet har dessutom blivit tyngre, från gamla 1220 gram till 1380 gram.