Nyhet

Samsung lanserar fotoskrivare

Samsung släpper två fotoskrivare som passar till att skriva ut bilder direkt från digitalkameran eller mobiltelefonen. Båda skrivarna är så kallade sublimeringsskrivare.

Publicerad

Samsung har haft stora framgångar med laserskrivare och ger sig nu också in i fotoskrivarbranschen. Företagets nya modeller ger små pappersbilder, de är så kallade sublimeringsskrivare och skriver ut bilder i formatet 10x15 centimeter, men andra ord vykortsstorlek.

Det tar 60 sekunder att skriva ut en bild och enligt Samsung blir kvalitén i samma klass som om du beställde bilder från ett vanligt fotolabb.

- Idag uppfattar många det som besvärligt att först ladda över bilderna till datorn för att sedan skriva ut dem. Nu kan man skriva ut direkt, med eller utan sladd, säger John Lindén, produktmarknadsschef för Samsungs skrivare.

De två nya skrivarna, SPP-2040 och SPP-2020 stöder PictBridge, ett format för att direkt kunna koppla digitalkameran eller kameramobilen till skrivaren. Dessutom stöder båda skrivarna direkt trådlös utskrift via den speciella bluetooth-adaptern.

Den dyrare skrivaren, SPP-2040 har en inbyggd 2 tums färgskärm med möjlighet att rotera eller beskära bilden före utskrift. Där kan du också zooma i bilden.

Eftersom skrivarna är så kallade sublimeringsskrivare är bilderna immuna mot tumavtryck. Kasetten med bläck räcker till 40 utskrifter och köps sedan ny i butik.

SPP-2040 kostar 1990 kronor och SPP-2020 kostar 1495 kronor. Bluetoothadaptern kostar 495 kronor. Priset för bläckpatronen och papper är inte klart.