Annons

"Android KitKat"

Läckta bilder: Här är Android 4.4

Läckta skärmdumpar visar Android 4.4 på en Nexus 7-platta från 2013.

Publicerad Uppdaterad

Nu är det dags för att ta en smygtitt på nya Androidm 4.4, även känt som "KitKat". Skärpdumpar som visar upp den senaste versionen av Googles mobila operativsystem på en Nexus 7-platta (2013-års modell) har nämligen läckt.

En av de läckta skärmdumparna visar upp nyheter i applådan. Vi kan bland annat se att formen på appikonerna för Google och Google Settings har ändrats från fyrkanter till cirklar.

Från vänster: Appbyrån i Android 4.3, appbyrån i nya Android 4.4.

Förutom detta har ikonerna för Röstsök och Inställningar fått en ny design. Det verkar dessutom som att Google har gjort vissa små förändringar i hur klockan ser ut i Android.

Från vänster: Klockan i Android 4.3, klockan i nya Android 4.4.

Appen Quickoffice ser också ut att bli ett nytt tillskott i apputbudet. Även skärmen som visar dina nedladdningar har uppdaterats och förbättrats.

Från vänster: Nedladdningsskärmen i Android 4.3, nedladdningskärmen i nya Android 4.4.

Påskägg i form av en dessertbuffé

Självklart har Google också kastat in ett påskägg i systemet. Påskägget ska enligt uppgifter aktiveras på samma sätt som tidigare: Gå in under Inställningar och skrolla ned till avdelningen System, och välj sedan Om telefonen. Nästa steg är att knacka upprepade gånger på fältet som visar Android-versionen.

I Android 4.4 består påskägget av ett rutmönster med en slags buffé av olika desserter som är tänkta som hyllningar till de tidigare versionerna av operativsystemet. Här kan du se Android Cup Cake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb (gestalt i form av ett bi), Ice Cream Sandwich, Jelly Bean och KitKat-chockladkakor.

Påskägget i Android 4.4.

Enligt åtskilliga rykten ska Android 4.4  och nya Nexus 5  visas upp i dag tisdag 15 oktober.

Källa