Fotografer

Så tog FBI hjälp av amatörfotografer

Nu verkar det som FBI lyckats identifiera de två personer som ligger bakom bombdåden i Boston för några dagar sedan. Innan man hade lyckats identifiera de misstänkta förövarna bad man allmänheten om hjälp för att få en blick över vad som kan ha hänt innan bomberna detonerade.

I går kväll gick FBI ut med bilder på de två personer som de misstänker ligger bakom dåden i Boston. Det som gjorde att dessa två misstänks är bilder de fått in från vanliga övervakningskameror. Men innan allt materal hade analyserats gick FBI ut och bad allmänheten om hjälp med bild och filmmaterial från händelsen för att skapa sig en bild av vad som hände innan bomberna exploderade. Tusentals bilder och filmer strömmade in från allmänheten men om dessa hjälpte utredningen framåt eller inte är ännu oklart.

Det är dock inte en omöjlighet att den här typen av förfrågningar till allmänheten kommer att bli allt vanligare i framtiden eftersom allt fler fotografera coh filmar i sin vardag och därmed får med även den här typen av händelser i sina bilder och filmer.