Fotografering

Lär dig fota sport – som ett proffs

Sportfotograferna Jonas Lindkvist och Lars Dareberg håller i sommar en workshop. Foto: Lars Dareberg

Två av Sveriges främsta sportfotografer bjuder i sommar in till en workshop där de lär ut sina knep för mer fartfyllda bilder. Det är Jonas Lindkvist från Dagens Nyheter och Lars Dareberg från Sydsvenskan som varvar föreläsningar med praktiska övningar.

Workshopen i sportfotografi vänder sig till dig som vill bli en bättre sportfotograf, eller som redan är det men behöver få nya impulser. Jonas Lindkvist och Lars Dareberg har tillsammans stor erfarenhet av att fotografera sport. Förutom de små sporterna har de också bevakat 13 olympiska spel tillsammans och några paralympics.

Deras bilder har vunnit priser i svenska Årets bild och internationellt i bland annat World press photo. Workshopen hålls i Västerås i samband med junior-SM i friidrott. Förutom att Jonas och Lars delar med sig av sina kunskaper kommer du även få chansen att fotografera själv.

Under kursen går de igenom olika arbetsmetoder vid sportfotografering som val av positioner, objektiv, remotekamera men också hur du bygger upp ett reportage i sportens värld.

Här kan du läsa mer om workshopen som hålls den 9:e till 11:e augusti.