Prylnyhet

Sigma släpper objektivduett

Just nu pågår CES-mässan i USA, där visar många tillverkare upp sina nyheter och lanserar nya produkter. Sigma har valt att lansera två nya objektiv, dels en ny 50 f/1,4 och en superzoom.

Den nya 50mm f/1,4 EX DG HSM ingår i Art-serien och har fått en helt ny kontrsutkion jämfört med den gamla. Den nya konstruktionen gör objektivet något större, men den ska även ge bättre bildkvalitet. Det tidigare lanserade 35mm f/1,4 i Art-serien har fått väldigt positiva recensioner så man kan ju anta att det här objektivet kommer att vara åt det hållet. Objektivet, som är anpassat för fullformat, kommer med fattningar för Canon, Nikon, Sony och Sigma.

Objektiv nummer två är en ny superzoom, 18-200mm f/3,5-6,3 DC Macro OS HSM, som är anpassad för aps-cformatet. Det gör att brännvidden motsvarar ungefär 28-300mm i småbildsformatet. Även här är konstruktionen omgjord från den tidigare versionen som kom ut 2011. Dock inte i samma utsträckning som hos den fasta 50'an. Det nya objektivet är mindre och lättare än det föregående. Bildstabiliseringen uteblir för objektiven med fattning för Sony och Pentax eftersom dessa kameror har stabilisering i husen. Utöver dessa två kommer objektivet med attning för Nikon, Canon och Sigma.

Båda objektiven kan uppdateras med ny mjukvara via usb och om man skulle byta märke på sitt kamerahus kan man byta ut fattningen på en verkstad.

Priser och när objektiven dyker upp på marknaden är fortfarande oklart.