Prylnyhet

Lumix DMC-GM5 – spegellöst i kompakt design

Den nya GM5 finns i två färger, rött och svart.

Panasonic visar på Photokina upp en ny spegellös systemkamera, med utbytbart objektiv och live-sökare.

Panasonic lanserar flera nya kameror under Photokina i Tyskland. Lumix GM5 är en spegellös systemkamera som är tänkt för dig som söker en liten kamera som är enkel att ta med sig.

Den nya kameran bygger vidare på Lumix GM1, och har fått flera nya funktioner – bland annat en live-sökare som består av 1 166 punkter. Live-sökaren ska ge samma färgåtergivning som LUMIX GX7 och har en AF-funktion i pekskärmen som gör det möjligt att använda sig av både live-sökaren och pekskärmen samtidigt. Kameran känner även av ditt öga och startar AF när du tittar in i sökaren.

Pekskärmen består av 902 000 punkter, i en 3-tumsskärm.

16 megapixel MOS-sensor

LUMIX GM5 är utrustad med en 16 megapixel digital live MOS-sensor, baserad på micro four thirds-standarden. Med bildprocessorn Venus Engine ska sensorn klara av att fånga bilder, även i ljussvaga förhållanden och även kunna lokalisera och reducera brus.

Kamerans filmar i full-HD (1080p) i AVCHD Progressive eller MP4. Ljudet spelas in via Dolby Digital, med en så kallad Wind Cut-funktion som blockerar störande vindbrus i bakgrunden.

Snabba slutartider

Den nya kameran kan fotografera i slutarhastigheter på upp till 1/16000 sekund och klarar att fota med fem bilder per sekund. Om autofokusen ska följa motivet så går det att ta fyra bilder per sekund.

Kameran har en nytt blixtsko-fäste för den medföljande blixten med ledtal 7. Kameran har 22 olika kreativa filter, vilka kan justeras för att skapa mer originella bilder. Dessa kan du sedan dela till dina vänner genom att ladda upp bilder med hjälp av kamerans wifi. Med Panasonics egen app kan du även styra kameran via en smartphone eller surfplatta.

Panasonic lanserar även två objektiv som passar för GM5 och GM1:LUMIX G VARIO 35-100mm/F4.0-5.6 ASPH./MEGA O.I.S och LUMIX G 14mm/F2.5 II ASPH.

LUMIX GM5 med 12-32 mm kit kommer att finnas tillgängligt i butik från oktober, till ett pris av 8 999 kronor.