Prylnyhet

Contour 3 tar upp jakten på Gopro

På actionkameramarknaden har Gopro länge stått överst på prispallen, men nu kommer Contour med en ny actionkamera som ska försöka ge dem en starkare ställning.

Contour har gått från att vara en av de större utmanarna till Gopro till att i stort sett försvinna. De stängde faktisk igen helt och hållet förra året. Men köptes sedan upp av nya ägare och kommer altlså nu med den första kameran sedan 2012.

Roam 3 är den naturliga uppföljaren på Roam 2, men skillnaderna på hårdvaran i kamerna är inte så stora. Högsta upplösningen ligger fortfarande på 1080p i 30fps eller 720p i 60fps. Linsen har en bildvinkel på 170° och kan vridas 270° för att alltid filma åt rätt håll.

Den stora skillnaden ligger istället i att den numera är vattentät ner till tio meter utan att man behöver något extra skal. Det kanske inte är uppdateringarna som gör att man väljer den nya Roam 3 utan kanske snarare att den kostar runt 200 dollar. Vilket är billigare än Gopro's modeller (bortsett från den nyligen släppte Hero).