Prylnyhet

Pico – minimalistisk timelapseavtryckare

Många kameror idag har en inbygd timelapsefunktion, men för dig som inte har det kanske projektet Pico kan vara intressant.

Pico är ett Kickstarterprojekt som har en bit kvar till den finansiering som de tänkt sig. Men produkten verkar smart så det är inte omöjligt att den kommer i produktion.

Tanken är en liten, smidig timelapse-avtryckare som går att programera via en smartphone. I din smartphone får du så klart installera appen som hör till men sedan kan du programmera in hur många bilder du vill ha i din timelapse, intervallet och när den ska starta. Du kan även programmera in mer avancerade saker som bulb warp, time warp och HDR.

Om du skulle hamna i en situation där du inte kan programmera Picon med din telefon så går det även att styraden manuellt, om än inte lika avancerat. Genom att plugga in den lilla gummidosan i kamerna och klämma på den så ger den ifrån sig pipljud. Varje pipljud motsvarar en sekunds mellanrum mellan bilderna och du väljer på så sätt hur långa intervaller du vill ha. När du tycker att kameran tagit tillräckligt många bilder så drar du helt enkelt ut Picon ur kontakten.

Batteriet är inbygt och går inte att vare sig ladda eller byta ut, men enligt Mandarin, gruppen bakom Pico, så ska batteritiden vara åtta år.

Kolla in Kickstartersidan här.