Prylnyhet

Mellanringar och rejäla uppgraderingar till Fujifilm

Fujifilm har gjort sig omtyckta bland sina användare bland annat tack vare att de ger även äldre kameror mjukvaruuppgraderingar. Nu kommer uppgraderingar till både X-E1, X-E2, X-T1 och X-Pro1. De lanserar också två mellanringar till sina systemkameror.

De två nya mellanringarnaMCEX-11 och MCEX-16 kan användas för att få bättre närgräns med olika objektiv. Båda ringarna har elektroniska kontakter så man tappar ingen automatik i objektiven. Som namnen kanske hintar om är de två ringarna 11 respektive 16mm tjocka, den tjockare ger den kortaste närgränsen av de två. De kommer att dyka upp på marknaden i december och då kommer priset att vara 899 kronor.Ny mjukvaraFujifilm har också gett flera av sina systemkameror en ansiktslyftning i form av ny mjukvara.

X-E2 får tillgång till den nya filmstilen Classic Chrome, intervallfotografering, möjlighet till trådlös styrning och en funktion som gör det möjligt att finjustera fokuseringen manuellt när man fokuserat med avtryckarknappen. En funktion som både X-Pro1 och X-E1 också får med nya uppdateringen.

X-T1 får en betydligt längre lista med uppgraderingar. Höjdpunkterna kan du läsa här nedan.

- Elektronisk slutare upp till 1/32000- Natural live view, ett läge som tar bort alla filter och förinställningar från skärmsökaren.- Classic Chrome- Man slipper trycka på Fn-knappen innan man ska välja fokuspunkt med fyrvägsknapparna.- AE-L och AF-L-knapparna kan byta funktion med varandra.- Möjlighet att justera storleken på fokusområdet när man använder omedelbar AF med AF-L-knappen.- Makrofotofunktionen slås på utan att man behöver se en meny på skärmen.- Kamerans Q-meny uppdateras.- Man kan nu även filma i 50, 25 eller 24 bilder per sekund istället för bara 60 eller 30 som tidigare.- Manuell exponering vid videofilmning

Uppdateringarna lanseras den 18 december.