Prylnyhet

Sony överger inte A-serien – nya objektiv på gång

Den senaste tiden har det varit mycket fokus på Sonys E-bajonett som sitter på både Nex och A7-serien. Men nu visar tillverkaren att de inte glömt bort användarna av A-bajnoett-kamerorna.

Sony har fått mycket positiv uppmärksamhet för sin A7-serie som har E-bajonett. För att se till att det finns en bra samling objektiv till dessa kameror har man fokuserat en stor del av sin utveckling på de objektiven. Men nu kommer ett nytt objektiv till A-bajonetten och Sony hintar också om att ytterligare två objektiv är på gång.

Det första objektivet som dyker upp är 70–300mm f/4,5 – 5,6 G SSM II som får snabbare autofokus än förregångaren. Den blir också vädertätad och får en ny ytbehandling. Det här första objektivet kommer att dyka upp februari. Något svenskt pris har vi tyvärr inte sett ännu men i USA kommer det att kosta 1150 dollar.

Under våren 2015 kommer också Vario–Sonnar T* 24–70mm f/2,8 SSM II och Vario–Sonnar T* 16–35mm f/2,8 SSM II till A-bajonetten med liknande uppdateringar som hos 70–300 f/4,5–5,6 G SSM II. Båda de objektiven finns idag med E-fattning, men med sämre ljusstyrka. Där vet vi dock inga priser.