Prylnyhet

F-Stop Gear designar fotorygga för kvinnor

F-stop Gear är ett välkänt märke bland äventyrsfotografer. De har en bred serie av ryggsäckar och väskor som är anpassade för aktivt fotograferande. Nu har de designat den första äventyrsanpassade fotoryggsäcken för kvinnor.

Tidigare ryggsäckar från tillverkaren har inte haft en design som varit specifik för att passa män, utan de har varit tänkta att vara unisexmodeller. Men män och kvinnors kroppar ser olika ut och för att en ryggsäck ska sitta bra på kvinnor krävs ibland en annan design. Det har F-stop Gear tagit fasta på och har därför designat en väska som de kallar Kashmir UL. Den baserar sig på deras Loka UL, som vi testat tidigare, men har fått en annan design på axelremmar och midjebälte för att bättre passa kvinnors kroppar.

Extra fickor

Väskan har också fått en lite annorlunda design vad gäller fickor och storlek, till exempel finns extra fickor på midjebältet och ryggfickan har fått en annan öppning. Kashmir UL rymmer 30 liter och har F-stop gears ICU-system för kameraförvaring. Alltså olika stora kassetter som man kan sätta in i väskan beroende på hur mycket kamerautrustning man vill ha med. Tyvärr verkar det bara som om de kassetter som passar Kashmir UL inte rymmer kameror med batterigrepp så kvinnor verkar tyvärr begränsade till kameror utan dylikt.

Ser hur stort intresset är

F-stop gear har valt att lansera väskan via en Kickstarterkampanj. Enligt dem själva för att se hur stort intresset är, men det ger också tidiga köpare möjlighet att köpa väskan för 130 dollar isätllet för runt 250 dollar som Loka UL kostar och som man kan tänka sig att Kashmir UL också kommer att kosta senare.

Läs mer om väskan här.