Prylnyhet

Sony har svårt med sensorleveranserna

Elektroniktillverkaren Sony är en av de största sensortillverkarna i världen när det kommer till konsument-, mobil och proffskameror. Populariteten hos deras sensorer har visat sig vara så stor att de har börjat få svårt att leverera sensorer i den hastighet som marknaden behöver.

Tydligast har det blivt i mobilbranschen, och främst med Samsungs senaste smartphone S6. Här har det visat sig att Samsung använder Sonys sensorer i vissa kameror men egna sensorer i andra. Enligt Samsung ska det inte påverka prestandan i kamerorna, men vissa användare har upptäckt skillnader.

En av anledningarna bakom sensorbristen kan vara att Apple har bokat upp en stor del av Sonys sensorproduktion till en kommande modell.

Enligt tidningen Wall Street Journal så har Sony satt upp sensortillverkningen som en av huvudpelarna i sin tillverkning och satsat stora pengar på utvecklingen inom området.

Problemen verkar ännu inte ha nått kameramarknaden, men det återstår att se om Sony kommer att kunna hålla tempot uppe även på sina större sensorer.