Prylnyhet

Icelight 2 – uppdaterad belysning i stavformat

Icelight är en LED-belysning som snabbt blivit popuär bland fotografer som vill arbeta med så smidig utrustning som möjligt. Nu kommer version två som har 50 procent högre ljusstyrka än originalet, men med samma storlek.

Icelight kommer alltså nu i sin andra version vilket innebär 50 procent mer ljus ur samma paket. Det är alltså fortfarande en 50 centimeter lång stav som är ungefär fyra centimeter tjock. Därför fungerar alla tillbehör även med den nya versionen. En nyhet, förutom styrkeökningen, är en ny display som visar ljusstyrkan och låter dig reglera den mellan de tio olika steg som erbjuds.

Icelight 2 drivas av ett lithiumbatteri som ger möjlighet till 60 minuters belysning vid full styrka. Något som uppskattats av de som använt den första versionen är att den inte flimrar vilket gör att den fungerar lika bra till video som till stillbild.

Icelight skryter med att de har ett CRI-tal på 96 (Color Rendering Index). Det innebär att den kan återge färger på ett bra sätt. Ljuset från Icelight sprids i en vinkel på 72,6 grader.

Vi har tyvärr inte några prisuppgifter på Icelight 2 ännu.