programvara

Adobe lanserar gratisappar för redigering på språng

Adobe har lanserat två nya appar för den som vill kunna redigera bilder direkt i sin telefon eller surfplatta. Men de ger också möjlighet att fånga en färgskala som sedan kan appliceras i andra sammanhang. Även en ny version av Camera Raw gör entré.

De två nya apparna har, så klart, olika användningsområden. Adobe Fix är en ren redigeringsapp där du bland annat kan använda funktioner som Healing Brush och Liquify. Tanken är att du snabbt ska kunna redigera en bild i din smartphone eller surfplatta.

Adobe har också samlat funktionerna iAdobe Brush, Adobe Shape, Adobe Color och Adobe Hue i en enda app som heter Capture CC. Men Capture CC kan även användas för att plocka upp färgpaletten ur en redan tagen bild och använda som färg- och formverktyg till andra projekt.

Den senaste verisonen av Camera Raw, 9.2, ger tillgång till funktionen Dehaze som en lokal justering. De har även lagt till en lång lista med objektivprofiler samt råfilsstöd för Sony A7S II, Olympus OM-D E-M10 Mark II och Leica S 007.