Fotonyhet

Tävla med dina bilder mot diskriminering

Den 8 mars är det den internationella kvinnodagen, något som FN-förbundet vill belysa genom sin kampanj och fototävling "Fotografera feminism".

Tanken med fototävlingen Fotografera feminism är att du som fotograf ska tolka begreppet feminism och hur man med bilder kan bidra till att avskaffa diskriminering av kvinnor och flickor.

Tävlingen går ut på att du tar en bild som symboliserar just din innebörd av feminism, publicerar den på Instagram eller Facebook med hashtagen #myfeminism. Priserna är biobiljetter, chansen att få ställa ut på FN-förbundets utställning, samt resa till Stockholm för vernissagen i början av juni.

Att avskaffa diskriminering av kvinnor och flickor överallt ingår i de globala målen för FN-förbundet, och förutom fototävlingen arrangerar de även stand-up-eventet Stå upp för flickor med bland andra Zinat Pirzadeh och Henrik Schyffert, där allt överskott går till att förbättra situationen för flickor värden över.

Bilderna från tävlingen kommer att visas på www.fn.se/myfeminism fram till den 31 maj. Där hittar du också mer information om hur du tävlar.