Prylnyhet

Sony söker patent på kontaktlins-kamera

Det börjar bli ett par stycken nu som har ansökt om patent på kameror som monteras i kontaktlinser och därför kan sättas direkt på ögat. Den senaste som ansökt är kamera- och sensorjätten Sony.

Skillnaderna mellan Samsungs patent och Sonys är att Sonys kontaktlinskamera verkar betydligt mer avancerad. I Sonys ansökan menar man att man kommer att ha möjlighet att zooma, byta bländare och göra ett flertal andra inställningar med hjälp av olika hårda blinkningar. En sensor i linsen ska känna av trycket mot ögat från ögonlocket.

Till skillnad från Samsungs patent kommer Sonys kontaktlinskamera även att ha en skärm på insidan av linsen som gör att man ska kunna se bilderna direkt i linsen. Den ska även ha lagringsmöjligheter av bilderna och en trådlös sändare som kan skicka bilder till en smartphone eller surfplatta.

Det är visserligen bara en framtidsvision och man vill försäkra sig om att ens egna idéer är i gott förvar, därför söker man dessa patent. Det finns inget som säger att det här är en kamera som faktiskt kommer att bli verklig, men det kan bli intressant att se vilka diskussioner som dyker upp om den blir det.