Prylnyhet

Lensbaby släpper 3-i-1-objektiv för spegellöst

De kreativa objektiven från Lensbaby får nu ett tillskott i form av ett kombinationsobjektiv för tre olika spegellösa system.

Lensbaby tyckte att det var lite för jobbigt att byta objektiv bara för att man vill ha olika effekter, därför har de konstruerat ett nytt objektiv som de kallar Trio 28. Som namnet antyder består objektivet egentlgien av tre olika objektiv som du kan byta mellan genom att bara vrida på en ring. Siffran 28 i namnet står för brännvidden, som är samma på alla tre objektiv.

Objektivet består som sagt av tre olika separata objektiv som har olika effekter, Twist, som ger en cirkulär oskärpa kring en skarp punkt i mitten. Sweet som har en skarp yta i mitten och sedan allt mer oskärpa längre ut åt kanterna i bilden samt Velvet som ger en drömsk känsla i bilden, lite som när du dubbelexponerar en bild där den ena bilden är skarp och den andra oskarp.

Effekten av Sweet-objektivet.
Effekten av Twist.
Effekten av Velvet.

Kombiantionen finns även som separata objektiv från Lensbaby och då har de en variabel bländare som styr hur kraftig effekten blir. I Trio 28 får man leva med en fast bländare på f/3,5 och därför kan man inte styra effekten på samma sätt.

Trio 28 kommer till Sony E, Fuji X och Micr four thirds. Priset är satt till 280 dollar vilket motsvarar ungefär 2500 kronor. Vi har dock inte sett något svenskt pris ännu.