Prylnyhet

Undervattenskompakt med större sensor

Om du ofta snorklar och dyker, eller bara vill ha en vattentät kamera har SeaLife nu lanserat en kompaktkamera med en entums-sensor, större än de flesta vattentäta kompakter på marknaden idag.

SeaLife's kamera är visserligen inte vattentät i sitt ursprungliga skick, men den säljs med och är tänkt att användas i ett vattentätt hus som håller vätan ute ner till 60 meter. Ungefär dubbelt så djupt som de flesta semesterdykare kommer ner till.

Sensorn kommer från Sony och har en upplösning på 20 megapixel. Så det är väl inte osannolikt att det är en liknande sensor som den som hamnat i någon av Sonys RX100-modeller.

Kameran kan spara filer i jpg och råformat (DNG), den har även fyra olika undervattenslägen som kompenserar för olika ljusförhållanden. Ett för snorkling, ett för blixtar, ett för led-ljus och ett för dykning utan lampor. Seriebildstagningen kan fräsa iväg 10 bilder i sekunden.

Det går även att filma i full HD i 60 bilder per sekund som maximal upplösning och hastighet.

SeaLife DC2000 med led-lampan monterad.

DC2000 som kameran heter har ett fast objektiv med en brännvidd som mostvarar 31 millimeter och en bländare med maximal öppning på f/1,7. Det finns dock två vidvinkeladaptrar, en som ger en bildvinkel på 110 grader och en som ger 90 grader. Till kameran finns också tre olika ljus-kit som den kan köpas med, antingen med en led-lampa, en blixt eller med både blixt och led-lampa. Ska man ner på lite större djup än precis vid ytvattnet så krävs nästan extra ljus för att det ska bli några vettiga bilder.

Priset hamnar på 700 dollar vilket motsvarar ungefär 6500 kronor.