Fotonyhet

Dags igen för ”Spegla” – fotodagarna i Norrköping

Bland de medverkande fotograferna under årets Spegla finns Linda Nybom, Jenny Jacobsson och Cato Lein. Foto: Linda Nybom / Jenny Jacobsson / Cato Lein
Fotograferna Jenny Lindberg och Eva Lindblad, som har startat Spegla. Foto: Susanne Lundbäck
Fotografen Anna Clarén både föreläser och ställer ut under Spegla i Norrköping. Foto: Anna Clarén

20–22 oktober är det återigen dags för evenemanget Spegla, tre dagar med föreläsningar och workshops som i år kretsar kring att genomföra ett fotoprojekt. Fotografer som Anna Clarén, Thron Ullberg och Micke Berg kommer att dela med sig av sina erfarenheter.

Ifjol startade i Norrköping ett helt nytt evenemang för fotointresserade: Spegla. Nu är det dags igen, då det under tre dagar bjuds på ett omfattande program av föreläsningar, utställningar och andra inspirerande möten.

Temat för årets upplaga är ”fotoprojektet”. Bland annat kommer fotograferna Thron Ullberg och Peter Holgersson att föreläsa kring konsten att hålla gnistan igång med ett projekt som pågår under flera år.Andra föreläsningar kretsar kring att berätta med bild i bokform, vilket berörs av fotograferna Cato Lein, Micke Berg och Jessica Lund.

Fotograferna Jenny Lindberg och Eva Lindblad, som har startat Spegla.

Det finns även möjlighet att lära sig mer om finansiering via crowdfunding, hur du filmar med din mobil och hur våtplåtstekniken fungerar.

Fotografen Anna Clarén både föreläser och ställer ut under Spegla i Norrköping.

spegla.se kan du se vilka alla deltagare är samt hela programmet för Spegla-helgen den 20 till 22 oktober. Fotograferna Eva Lindblad och Jenny Lindberg, som har startat Spegla, ser fram emot den andra upplagan av evenemanget och tror att det kommer bli en ”toppenhelg för alla som gillar foto”.

Här kan du läsa mer om Spegla och köpa biljett.