Annonser:

Nyhet

Apple: Du fotar fel med din Iphone

Nu går Apple ut och kommenterar de lila och röda fält som kan uppstå när du fotograferar mot ljuset med din Iphone. Om du vrider kameran för att ändra din position eller med hjälp av handen stoppar ljusflödet från att nå linsen så ska problemet inte uppstå, skriver Apple.

Många som använder sin Iphone för fotografering har upptäckt att det uppstår färgade fält när du tar bilder mot ljuset. Det är framför allt när ljuskällan befinner sig strax utanför bildytan som det uppstår röda eller lila reflektioner. Problemet är inte helt ovanligt när det gäller kompaktkameror.

Nu väljer Apple att publicera en kommentar på sin support-sida, som bemöter den kritik de fått från sina användare över detta färgproblem. De skriver att om du flyttar kameran något åt sidan så att din position ändras, eller med hjälp av handen skyddar linsen från att träffas av ljuset, så borde effekten minimeras eller helt försvinna.

Om man ska förstå Apple rätt så är det alltså inget fel på din Iphone utan problemet uppstår för att du använder den på fel sätt.   

Här kan du läsa vad Apple skriver.

 

Gilla oss på Facebook