Nyhet

Canon undersöker ljusläckage på nya 5D Mark III

Vid månadsskiftet började det diskuteras på nätet om ljusläckage på nya Canon 5D Mark III. Nu har Canon själva bekräftat fenomenet, och undersöker om några åtgärder ska vidtas.

Canon själva bekräftar det som användare av nya Canon 5D Mark III diskuterat världen över, nämligen att (översatt från engelska)

"i extremt mörka omgivningar, om LCD-skärmen lyses upp, kan det visade exponeringsvärdet ändras som ett resultat av att sensorn på exponeringsmätaren detekterar ljus från LCD-skärmen".

Samtidigt diskuteras det kring huruvida fenomenet också inbegriper dagsljus som faller på den övre LCD-skärmen, som också påverkar exponeringsmätarens värde. Petapixel har lagt ut två klipp som visar hur en användare av 5D Mark III påvisar fenomenet.

Canons produktchef Roel Lammers säger att de haft diskussioner på kontoret om det som kommit fram.

- Vi vet nu att det här är något som uppstår när man har locket på kameran, täcker sökaren och slår på LCD-skärmen. Men det är nog ingen som fotograferar på det här sättet. Ärendet har högsta prioritet hos Canon, och vi kommer snabbt att gå ut med information om hur detta ska hanteras. Just nu vet vi inte vad man kan göra åt det, och om man behöver göra någonting åt det, säger han till Kamera & Bild.

Enligt Roel kan vi förvänta oss ett svar från Canon under denna vecka.

 

    Senaste kommentarerna