Fotonyhet

Fotofestivalen i Landskrona växer under 2015

Fotofestivalen i Landskrona växer och kommer i sommar pågå under tio dagar. Foto: Elvira Gligoric
Festivalens konstnärlige ledare Thomas H Johnsson och festivalkuratorn JH Engström. Foto: Privat

Landskrona fotofestival planerar redan för tredje upplagan, som öppnar 20:e augusti 2015. Nytt för nästa år är att festivalen växer och blir tio dagar, istället för tre.

Efter två välbesökta festivaler har nu arrangörerna för Landskrona fotofestival bestämt sig för att satsa ännu mer under 2015. Festivalen blir till sommaren tio dagar, och kommer spänna över två helger – från 20:e till 30:e augusti.

– Genom att utvidga festivalen till tio dagar skapar vi möjlighet för fler besökare att ta del av festivalen, att inte känna sig tvungna att stressa igenom hela utbudet under bara en dag, säger Göran Nyström, som från årsskiftet blir verksamhetsledare för Landskrona Foto.

Ett steg vidare

I somras samarbetade festivalens konstnärlige ledare Thomas H Johnsson med JH Engström, som var gästkurator. Även under 2015 kommer de båda fotograferna att utgöra det konstnärliga teamet för festivalen.

– Under en festivals uppstart är det nödvändigt med kontinuitet. Den energi vi känner efter förra årets festival vill vi tillsammans följa upp och därmed ta Landskrona fotofestival ett steg vidare, säger Thomas H Johnsson.

Nytt museum öppnar

Landskrona fotofestival är en del i satsningen att försöka skapa ett nytt centrum i Sverige för den fotografiska bilden. I projektet ingår även ett fotohistoriskt museum, som öppnar under 2015.