Annonser:

Fotograf

Jimmy Wixtröm säljer Usain Bolt-kameran

Efter att Usain Bolt hade sprungit hem OS-guldet på 200 meter lånade han Jimmy Wixtröms kamera för att fira segern. Kameran som är en Nikon D4 säljs nu på ebay och alla pengar går till välgörenhet.– Jag tycker det borde finnas ett ganska stort intresse runt det här, säger Jimmy Wixtröm till Kamera & Bild.

Aftonbladets fotograf Jimmy Wixtröm har vid flera tillfällen lyckats låna ut sin kamera till superstjärnan Usain Bolt. Första gången var efter VM-guldet på 200 meter i Daegu. Nu i somras gjorde han det igen på OS i London. Och där emellan fotade Bolt en träning i Rom med Jimmys kamera.

– Alla frågade efter OS vad jag skulle göra med kameran. Först tänkte jag att det kunde vara kul att ha den hemma. Men sedan såg jag en chans att kunna samla in pengar.

Tillsammans med Aftonbladet säljer nu Jimmy kameran för att sedan skänka pengarna till Cancerfonden.

– Att samla in pengar till cancerforskningen känns som det överlägset viktigaste. Min sambos pappa fick en hjärntumör och gick bort alldeles för tidigt. Och min bror Peter har haft cancer och genomgått behandlingar i över ett års tid. Han är nu tack och lov helt återställd. Så jag har upplevt cancer på nära håll, säger Jimmy.

En del av pengarna kommer även att skänkas till Usain Bolt Foundation där pengarna används till att ge barn på Jamaica möjligheten till bättre utbildning.

Kameran som säljs är en Nikon D4 som Jimmy har fotograferat med sedan i mars. Usain Bolt har använt den vid två tillfällen och även ristat in sitt namn bredvid blixtskon.

– Jag håller den i handen nu, signerad och fin. Det är en svinbra kamera som i sig själv är värd 50 000 kronor. Det som säljs är kamerahuset, men om någon lägger ett riktigt bra bud så får vi se om vi kan komplettera med något objektiv. Jag tror att kameran kan få ett historiskt värde och göra sig bra på något idrottsmuseum.

 

Det låter som att du och Usain Bolt har en ganska tajt relation?

– Han vet väl vem jag är, och vi kanske får ännu mer utbyte nu efter att vi går ut med det här. Jag har suttit och mejlat med hans manager nu under eftermiddagen. De befinner sig just nu i Sidney där det är natt, men när Usain Bolt vaknar så hoppas jag att han kan hjälpa till att få upp budgivningen.

 

Hur gick det till när du fick honom att signera din kamera?

– Efter 200-metersloppet frågade jag Usain Bolt i OS-byn om inte han kunde signera kameran. Det lovade han att göra efter stafetten på 400 meter. Men då var det ett sådant liv runt honom att det inte gick att få någon kamera signerad. Så jag pratade med hans manager Ricky Simms som såg till att fixa det dagen därpå.

Här ser du budgivningen på e-bay.

Foto: Jimmy Wixtröm
 

Gilla oss på Facebook