Fotografer

Mattias Klum blir hedersdoktor

Mattias Klum hedras i september med en doktorsring. Foto: Samuel Svensäter

Stockholms universitet har utsett årets hedersdoktorer och en av dem är naturfotografen Mattias Klum. Han får utmärkelsen för att ha bidragit till universitetets verksamhet inom forskning och utbildning.

En av världens främsta naturfotografer får nu en doktorsring på fingret. Mattias Klum hedras för att sedan 2009 ha engagerat sig i miljöforskning och undervisning vid Stockholms universitetet.

Mattias Klum har framför allt haft en aktiv roll vid Stockholm resilience centre där han har varit gästföreläsare för masterstudenter och inspirerat till tvärvetenskapliga studier. Klum har även bidragit till forskningen genom sin breda erfarenhet av social-ekologiska realiteter runt om i världen.

Mattias Klum är en internationellt erkänd naturfotograf och filmare som med sina tio framsidesbilder i National Geographic Magazine etablerat sig bland världens främsta naturfotografer.

Den 27:e september 2013 kommer Mattias Klum att få sin doktorsring vid promoveringen på Stockholms stadshus. Han hedras även med en lagerkrans och ett diplom.