Fotografer

Sommar i P1: Lyssna på äventyrsfotografen Oskar Kihlborg

Äventyraren, fotografen och föreläsaren Oskar Kihlborg.

– Jag har klättrat upp för världens högsta berg och jag har spelat krocket under isen, säger äventyrsfotografen Oskar Kihlborg som du kan höra i Sommar i P1 på fredag.

– Jag kan ingenting om sport och är urusel på golf. Men jag har klättrat upp för världens högsta berg och jag har spelat krocket under isen. Drivkraften är en nyfikenhet på livet, att inspirera och att utvecklas som människa. Livet är ett stort äventyr. Eller ingenting, säger Oskar Kihlborg.

Oskar Kihlborg var förste svensk att bestiga Mount Everest tillsammans med Mikael Reuterswärd. Han var även expeditionsledare i SVT:s serie Mot alla odds under 2013. Han har metat pirayor i Amazonas och klappat en vithaj samt slagit världsrekord i segling över Atlanten. Oskar har åkt skateboard från Stockholm till Göteborg, öppnat en bar i Himalaya på 7 200 meters höjd.

Men han har också fotograferat en hel del, bland annat för Unicef. Oskar har föreläst för kenyanska bergsklättrare, Skattemyndigheten, kungen och drottningen och en skolklass med ointresserade sjuåringar. Besöket i en vulkankrater på Island blev filmen Isens öga.

Sänds fredag 25 juli kl 13.00 i P1.

Här hittar du hela listan på Sommarvärdarna 2014.