Fotografer

Sony startar serviceavdelning för proffsen

För att locka allt fler yrkesfotografer till sig och dessutom erbjuda en hög nivå av service till sina existerande yrkeskunder startar nu Sony en serviceavdelning för proffsfotografer.

Nikon och Canon har haft liknande system länge. Tanken är att de yrkesfotografer som använder tillverkarens kameror ska kunna få snabb service när deras grejer strular samt ha möjlighet att testa och låna utrutstning.

För att visa att man vill vara med och slåss om yrkesfotograferna ordentligt har Sony nu startat Sony imaging pro support. Medlemmar kan bland annat förvänta sig tre dagars väntetid när det kommer till trasig utrustning, de kommer också att kunna låna utrustning för att kunna bestämma om det är något de vill lägga pengar på. De kommer också att finnas egen mail- och telefonsupport endast för medlemmarna.

För att få vara med i Sony imaging pro support måste man äga minst två Sony Alpha fullformatshus och minst tre Sony Zeiss eller Sony G-objektiv. Man måste också visa att man är en aktiv yrkesfotograf och lämna in arbetsprover. Förutom dessa krav kostar det också 100 dollar per år att vara medlem.

Läs mer på Sony imaging pro supports hemsida.