Fotografer

VM i undervattensfoto: Silver till Jonna Bergström

Jonna Bergström fick en silvermedalj under VM i undervattensfoto. Foto: Ingvar Eliasson / Jonna Berström
Jonna Bergströms bild som gav en silvermedalj i kategorin u201dvidvinkel utan dykareu201d. Foto: Jonna Bergström
Det svenska landslaget vid VM i UV-foto: Tobias Dahlin, Henrik Bengtsander, Jonna Bergström och Ingvar Eliasson. Foto: Ingvar Eliasson

Jonna Bergström fick ta emot en silvermedalj när det 15:e officiella världsmästerskapet i undervattensfotografi avgjordes. Tävlingen ägde i år rum i Holland där det bjöds på gynnsamma förhållanden för dykning.

Under VM i undervattensfoto (UV-foto) tävlade 36 fotografer från 20 olika länder. Jonna Bergström var den enda nordiska fotografen som tog en medalj. Hon belönades med ett silver för sin bild i kategorin ”vidvinkel utan dykare”.

Det svenska landslaget vid VM i UV-foto: Tobias Dahlin, Henrik Bengtsander, Jonna Bergström och Ingvar Eliasson.

Totalt finns det fem olika kategorier att tävla i, vars poäng sedan läggs samman för att utse den totala världsmästaren – vilket i år blev Damir Zurub från Kroatien.

Årets naturfotograf

Jonna Bergström har under åren tagit flera segrar i UV-foto, både i Sverige och internationellt. Hon är för tillfället regerande svensk och nordisk mästare i UV-foto. Dessutom blev hon ifjol tillsammans med sin syster Tammy Bergström utsedd till Årets naturfotograf. Flera av deras bilder finns just nu att beskåda på Naturhistoriska museet i Stockholm, där de hänger fram till och med 30 augusti.

Två team från Sverige

Under VM i Holland tävlade Jonna Bergström tillsammans med sin parkamrat Ingvar Eliasson. Även Tobias Dahlin med parkamraten Henrik Bengtsander tävlade för Sverige.