Utställning

Bilder från en dag i världen visas i stor utställning

A Day in the World är fotoprojektet som dokumenterade ett dygn, tisdagen den 15 maj 2012. Människor över hela världen uppmanades att fotografera sin vardag – både i hemmet och på arbetet. Nu kan du se resultatet i en stor fotoutställning.

Hundratusentals bilder skickades in till A Day in the World. Ett hundratal av bilderna blir nu en fotoutställning som har världspremiär på Kulturhuset i Stockholm och på Världskulturmuseet i Göteborg lördag 10 november.

Utställningen visar en bred variation av foton av både amatörer och yrkesfotografer. Folk har använt mobil-, kompakt- och systemkameror. I utställningen medverkar 431 fotografer från 80 länder med 460 bilder som representerar samtliga världsdelar. Utställningen tar avstamp i personliga berättelser och är uppbyggd efter teman ur vardagen som arbete, mat, lek och hem.

Samtidigt som utställningarna öppnar utkommer en bok baserad på projektet Aday.org. Den innehåller 1000 av de bästa bilderna från projektet.

Alla bilder från A Day in the World finns på projektets hemsida och hela det samlade materialet kommer till sist att sparas på hårddiskar som bevaras för framtida generationer djupt nere i Falu koppargruva.