Utställning

Canon arrangerar fotomässa för yrkesfotografer

25 till 26 april arrangerar Canon Sverige den professionella fotomässan Pro Solutions 2012. Mässan äger rum i Nacka Strandmässans lokaler, och bygger på samma idé som redan genomförts i Storbritannien.

Eventet har varit en framgång i Storbritannien och Canon anser nu att behovet är lika stort i Sverige. Roel Lammers, Canons produktchef för foto och professionell video, berättar att eventet ger besökarna möjlighet att ta del av nya produkter och lösningar.

- Vi tycker att det är riktigt spännande att testa detta i Sverige. Det kommer att bli allt från workshops, seminarier, föreläsningar och filmvisningar. Vi har sett ett behov av en liknande mötesplats för branschfolk, säger Roel Lammers.

Mässan pågår under två dagar och föreläser gör bland andra Brutus Östling, Ziv Koren, Frits van Eldik och Jens Assur. Vi får också höra Peter Yabsley, produktspecialist på EOS Cinema för Canon Europa. Förutom Canon kommer Apple och Adobe samt ytterligare 20 företag att vara på plats. Det hela handlar om att visa tjänster som intresserar just proffsfotografer, samt de senaste produkterna. Mässan skiljer sig på så vis att det inte går att köpa produkter på plats, då det är bild och foto som är fokus.

Kamera Bild kommer att vara på plats för att bevaka evenemanget.

Öppettider: Onsdag: 13-17, därefter workshop och mingel. Torsdag: 10-16. Pris: 150 kronor.

För mer information om Pro Solutions 2012 och anmälan, besök: www.canon.se/prosolutions2012