Utställning

Paul Hansen och Roger Turesson ställer ut tillsammans

Under sommaren visar Abecita konstmuseum bilder av Paul Hansen och Roger Turesson. Bilden föreställer en flyktingflicka från Afghanistan. (Bilden är beskuren.) Foto: Paul Hansen
En bild från Gaza av Paul Hansen. Foto: Paul Hansen
Under utställningen visar Roger Turesson bland annat bilder från Syrien. Foto: Roger Turesson
Foto av Roger Turesson från Syrien. Foto: Roger Turesson
Foto: Paul Hansen

Två erfarna bildjournalister från Dagens Nyheter visar under sommaren bilder från mänsklighetens mörka skrymslen. Paul Hansen och Roger Turesson har bevakat de flesta stora konflikterna i modern tid.

Abecita konstmuseum i Borås öppnar den 8 maj en utställning med bilder av fotograferna Paul Hansen och Roger Turesson.

Bilderna som kommer att hänga under hela sommaren tar dig med till andra delar av världen, ofta till platser där krig och och konflikter råder. Fotograferna vill med sin dokumentation lysa upp mänsklighetens mörka skrymslen.

Paul Hansen och Roger Turesson arbetar båda på Dagens Nyheter och har bevakat allt från Gulfkriget 1991 till den pågående konflikten i Ukraina. Däremellan har de förutom att fotografera i forna Jugoslavien, Tjetjenien och Afghanistan även följt utvecklingen med den "Arabiska våren".

Började som kopist

Paul Hansen är född i Mölndal utanför Göteborg. Han började som kopist och lärdes upp i yrket av mentorn Gerd Andersson på företaget Allfoto.

Sedan blev han fotograf på Göteborgs Tidningen och har arbetat som frilans i New York, på Expressen och är numera på Dagens Nyheter.

Roger Turesson är född i Trädet i Västergötland. Han började sin bana som volontär på Nya Lidköpingstidningen och fick därefter en anställning på Borås Tidning.

Efter 4 år i Borås gick han vidare till Expressen, blev sedan en av grundarna av Moment Agency och är nu fotograf på Dagens Nyheter.

Utställningen med Hansen och Turesson visas på Abecita 8 maj till 24 augusti. Under den tiden visas även bilder från Italien av fotografen John Werich.

Läs mer på Abecitas hemsida.