Utställning

Vinnarskallar på Outoffocusmag

Fotografen Jonas Eriksson har följt killarna i fotbollsfabriken Brommapojkarna. Följ med killarna i Tipselit - projektet som syftar till att skapa och ta tillvara talanger inom svensk fotboll.

Jonas Eriksson började jobba som fotograf på tidningen Värnpliktsnytt. Idag jobbar han som frilansfotograf samtidigt som han pluggar på Nordens fotoskola, Biskops Arnö.

Varför valde du att följa just Brommapojkarna?

– Jag har sportat en hel del själv, dock inte fotboll. Det är kul med målmedvetna ungdomar och idén om just fotboll fick jag när jag kollade på fotbolls-EM i somras. Jag tog kontakt med några klubbar och just Brommapojkarna var positiva till att jag skulle följa dem. Sen var det såklart extra kul att juniorerna vann SM-guld mot slutet av reportaget.

Hur mycket tid har du lagt ner på reportaget?

– Oj… Det är svårt att uppskatta i timmar. Men jag åkte hem till dem, var med på deras träning, matcher och reste runt med dem från slutet av september förra året till en vecka in i november. Jag fick ihop 15 000 bilder varav tjugo rullar analogt.

Vad har du för planer med reportaget härnäst?

– Bilderna visades först på Galleri Kontrast under februari i år, och nu på Outoffocusmag. Vad jag ska göra med bilderna sen vet jag inte än.

Se bildreportaget på www.outoffocusmag.com.