Nyhet

Google satsar på snyggare bildsök

[{"msrc":"https:\/\/www.kamerabild.se\/sites\/kamerabild.se\/files\/styles\/article_image\/public\/imported\/551380.jpg?itok=Gq56MjpA","src":"https:\/\/www.kamerabild.se\/sites\/kamerabild.se\/files\/styles\/article_image\/public\/imported\/551380.jpg?itok=Gq56MjpA","osrc":"https:\/\/www.kamerabild.se\/sites\/kamerabild.se\/files\/imported\/551380.jpg","besk":"https:\/\/www.kamerabild.se\/sites\/kamerabild.se\/files\/styles\/horizontal-teaser-image\/public\/imported\/551380.jpg?itok=CY6qk7QQ","w":740,"h":375,"title":"Vi s\u00f6kte p\u00e5 "Stockholms sk\u00e4rg\u00e5rd, vinter" i Googles nya bilds\u00f6k och klickade p\u00e5 en bild som d\u00e5 visas stort."}]
Vi sökte på "Stockholms skärgård, vinter" i Googles nya bildsök och klickade på en bild som då visas stort.

Google har ändrat utseendet för sökning av bilder. Det nya sökresultatet har fått ett mer stilrent upplägg och bilderna har blivit större. Dessutom kan du sortera din bildsökning efter fler alternativ.

I dag är det nog många som har upptäckt att Google har ändrat utseendet på sin sökfunktion för bilder. Det har blivit renare, tydligare och med fler sökalternativ. När du gör en sökning och klickar på en bild så visas den stort i fönstret för sökningen, istället för att du som tidigare förflyttades till sajten där bilden är publicerad. Dessutom har det blivit lättare att bläddra mellan bilderna med hjälp av piltangenterna. Om du vill sortera din sökning efter storlek och färg finns det nu fler alternativ att välja mellan.