Nyhet

Insektsnära växtfotografier i Göteborg

Sugen på extremt närgångna fotografier av blommor, frukt, stjälkar och blad? Passa då på att besöka utställningen Return to Awkwardness, signerad fotograf Reg Fallah, på Galleri Floras Rike i Göteborg. Sista chansen är nu på söndag den 19 mars.

Publicerad

Fotografierna visar ett personligt perspektiv på växter. Av 20 000 växtporträtt har Reg Fallah valt ut cirka 150 stycken till utställningen. Och det är ytterst närgånget - möjligen som insekterna ser växterna. Detaljskärpa utmärker också fotografierna - på vissa ska man kunna se knoppar brista.

I början av 1990-talet dokumenterade Reg Fallah jordbruk och ekologi i Skaraborg för Kulturrådets räkning (Ekodok 90). Ungefär samtidigt deltog han också i utställningen Svensk samtida fotografi på Moderna Museet i Stockholm. Idag är Reg verksam som fotolärare och frilansfotograf, men har tidigare också jobbat som bland annat sjukhusfotograf.

Utställningen är öppen varje dag mellan klockan 12 och 17. Platsen är Göteborgs botaniska trädgård och Galleri Floras Rike.