Nyhet

Legendariska fotografer snart på bio

The Bang Bang Club är den sanna historien om fyra fotografer – Joao Silva, Kevin Carter, Greg Marinovich och Ken Oosterbroek. De jobbade i Sydafrika från tiden mellan Nelson Mandelas frigivning fram till de första fria valen 1994. Snart kommer den dramatiska filmen om deras historia.

”De riskerade sina liv och använde sina kameror för att berätta för världen om brutaliteten och våldet i samband med de första fria valen i Sydafrika” lyder filmens synopsis.

Två av de fyra i Bang Bang Club vann det prestigefyllda Pulitzer-priset men de fick också betala ett högt pris. Carter tog sitt eget liv 1994 och Oosterbroek dog samma år i samband med att han fotograferade sammanstötningar mellan ANC och dess motståndare. Silva förlorade två ben när han trampade på en mina i samband med ett uppdrag för New York Times i Afghanistan.

Filmen är baserad på boken med samma namn och har bland annat svenska Malin Åkerman i rollen som bildredaktör.The Bang Bang Club har premiär i Storbritannien i april. När filmen kommer på svenska biografer är fortfarande inte klart.Här kan du se filmtrailern

 

    Sponsrad artikel från Nikon

    Senaste kommentarerna