Nyhet

Mer plats för bilder

Allt eftersom kamerorna får mer pixlar, så ökar även kraven på lagringsutrymme. Sony lanserar därför ett 8GB Compact Flash, som bygger på samma teknik som Hitachis microdrive; alltså en hårddisk istället för solid state kretsar, som normalt används i Compact Flash-minnen.

Publicerad

Sony har tidigare släppt en drive med 5GB lagringsyta på, men nu utökar de alltså till maffiga 8GB. Sony hävdar en överföringshastighet upp till 12MB/s vilket är i nivå med de snabbare Compact Flash-minnena på marknaden. Om detta bara är på pappret återstår att se. Av erfarenhet vet man att de små hårddiskarna inte på långa vägar kommer upp i nivå med de snabbaste korten idag.

Men Compact Vault har en fördel, nämligen priset. Ett snabbt 8 GB minneskort kostar idag mer än dubbelt så mycket som motsvarande yta hos en hårdiskbaserad lösning. Så för de som inte kräver optimal skrivhastighet utan istället prioriterar utrymme, så är detta en intressant produkt. Det rekommenderade ca priset är satt till $260, vilket borde innebära ett pris i Sverige på runt 3000 kr. Kortet beräknas finnas ute på marknaden i juni.