programvara

Adobe lyssnar på kritiken om CC

När Adobe gick ut med att hela Creative Suiten numera bara skulle bli tillgänglig via tjänsten Creative Cloud var det många som höjde rösten av upprördhet. I ett inlägg på sin egen blogg har nu Adobe förklarat att de tar till sig av kritiken och ska se över möjliga lösningar.

De tre huvudpunkter

som de tagit till sig av och presenterar som de som de riktar sitt huvudfokus mot just nu är: Att kunder ska kunna komma åt sina filer på Creative Cloud-kontot även om deras prenumeration tagit slut. Många hobbyfotografer vill också ha en mer specialanpassad lösning för just deras behov. En del kunder är inte heller säkra på att Creative Cloud är rätt lösning för dem utan vill hellre köpa sina programvaror som tidigare.

Adobe skriver dock själva att de är övertygade om att Creative Cloud-lösningen är framtiden och det bästa för en majoritet av användarna. Bland annat eftersom det ger användarna möjlighet till snabba uppdateringar så fort nya funktioner finns färdiga. Men också för att det ger användare större möjligheter att samarbeta och dela filer på ett lättare sätt.

De vill dock ha en dialog med sina användare för att få till en lösning som så många som möjligt är nöjda med.

Vad tycker du att Adobe borde göra i det här läget?