programvara

Adobe Photoshop Elements 14 får arv från storebror

Adobe släpper nu version 14 av Photoshop Elements och Premiere Elements med flera funktioner som vi tidigare sett i Photoshop CC. Nyheterna är bland annat skakreducering, borttagning av dis och friläggning av hår.

Många av nyheterna känner vi igen från det mer avancerade programmet Adobe Photoshop CC. Men förutom de nya funktionerna har Adobe även satsat på att förenkla det för dig som gillar att redigera dina bilder, genom att förenkla guide-lägena och göra programmet lättare att hantera.

Nyheterna i Photoshop Elements 14

Skakreducering är en ny funktion som räddar bilder som tidigare varit obrukbara på grund av skakiga händer. Med ett enkelt klick räddas bilder som blivit suddiga av plötsliga rörelser och blir således selfie-fantastens favoritfunktion framöver.

Borttagning av dis gör att bakgrunden i bilden blir så skarp som möjligt, lika skarp som objektet i fokus. Speciellt användbar för bilder tagna i lanskapsformat där dis kan göra bilden oskarp.

Friläggning av hår är alltid en riktig utmaning för redigering av bilder. Därför lanserar Photoshop Elements 14 en ny pensel som bara stryks över detaljrika delar av bilden, exempelvis hår. Elements identifiererar alla detaljerna och gör friläggningen automatiskt.

Guidad fartredigering är till för bilder med fart i: en boll i luften, en skejtare som flygare i rampen eller ett perfekt dyk i ett klarblått hav. Med en steg-för-steg-guide får du de bästa redskapen för att göra bilder mer action-fyllda och levande.

Guidad storleksändring är en funktion som snabbt ändrar storlek på bilder. Nu går det att snabbt justera bilder för att exempelvis passar perfekt till en hemsida eller blogg.

Val av utseende analyserar bilder i förhållande till skarphet, ljus, färg och ger förslag på effekter som kan användas för att göra bilderna ännu häftigare.

Snabbt redigeringsläge har blivit ännu enklare att använda och ger dig möjlighet att rotera bilder eller göra andra snabba ändringar.

Priset för Adobe Photoshop Elements14 är 875 kr, och uppgradering från tidigare version kostar 725 kronor. För Premiere Elements gäller samma pris eller 1325 kronor för båda (uppgradering 1075 kronor).

Adobe Photoshop Elements 14 samt Adobe Premiere Elements 14 finns tillgängliga för nedladdning från och med idag på Adobes webbplats.