programvara

Instagram: Nu över 100 miljoner aktiva användare

I dag annonserar Instagram att man har över hundra miljoner aktiva användare som delar bilder varje månad. Detta betyder att framgången fortsätter trots den dipp av användare som Instagram hade i samband med ändringarna av avtalet om dina uppladdade Instagrambilder.

Två och ett halvt år efter att Instagram drog igång har nu så många anslutit sig till tjänsten och använder den dagligen för att fotografera allt mellan himmel och jord och dela med sig av dessa till sin omvärld. Redan i september 2012 nådde Instagram över 100 miljoner användare, men den siffra vi ser nu är att över 100 miljoner aktiva människor använder Instagram varje månad för att ladda upp bilder – något som Instagram-gänget nu firar med att lägga ut en bild på alla som har med projektet Instagram att göra via sin Instagram-sida. Samtidigt bjuder de in användare att använda hashtagen #InstagramMeansToMe där användare över hela världen berättar vad Instagram betyder för just dom.

Vi har tidigare skrivit om problematiken med Instagrams nya användarvillkor, då de gav Instagram rätten att sälja dina bilder som du laddat upp. Bubblan och diskussionen har lagt sig, även om företaget fick skarp kritik från fotografer runt hela världen. Enligt obekräftad statistik kunde vi läsa om ett stort tapp i användartal i samband med de nya användavillkoren, men som det ser ut nu så fortsätter användningen av Instagram bara att öka. Den stora frågan är: har 100 miljoner användare fel?

Så här skriver Kevin Systrom, en av grundarna till Instagram, på sin bloggsida angående att spränga 100-miljonersbarriären:

– Det är enkelt att se denna händelse som en bedrift för ett företag, men jag tror att sanningen är att det är en bedrift för vårt samhälle. Nu, mer än någonsin, så fångar personer världen i realtid med Instagram – delar bilder från jordens mest distanserade hörn. Resultatet vi ser är en värld som är mer ihopkopplad och förstådd genom fotografier.