programvara

Nya smarta funktioner i Photoshop CC

Adobe har uppdaterat Creative Cloud med nya funktioner. Ett flertal av dem är intressanta för fotografer, bland annat nyheter i Lightroom och Photoshop. Programmen ska också ha blivit snabbare.

En av de nya funktionerna är content aware crop som vi skrivit om tidigare. Den fungerar som content aware fill, men hjälper till att fylla ut tomma områden som uppstår när du roterar och beskär bilden. Content aware fill kommer också att bli både snabbare och bättre med den nya versionen av Photoshop CC.

En annan ny funktion är face aware liquify, det betyder att liquify-funktionen kommer att ta hänsyn till ett ansiktes proportioner när man vill gå in och ändra i till exempel ansiktsuttryck. Man kan justera en mängd olika saker för att förändra någons utseende. Tidigare var man tvungen att använda de verktyg som fanns i liquify-panelen, men nu är de alltså specialsydda för olika ansiktsdelar vilket gör dem betydligt mer lättanvända.

En annan nyhet är att man nu ska kunna sälja bilder direkt från Lightroom via Adobe Stock.

Nu går det även att ta en bild på ett typsnitt och sedan hitta det typsnittet, eller något liknande, i Adobes eget Typekit. Photoshop ska ha blivit snabbare på att öppna filer och snabbare att arbeta med.