Prylnyhet

Canon Speedlite 430EX III-RT – med inbyggd styrning

Canons nya blixtaggregat Speedlite 430EX III-RT har bland annat inbyggd styrning via radiosignal och blixten laddas snabbare än tidigare modeller.

Speedlite 430EX III-RT ersätter den tidigare modellen Speedlite 430EX II. Den nya blixten har ett maximalt ledtal på 43 (ISO 100) och har en täckning på 24 till 105 mm, eller ner till 14 mm via en inbyggd adapter. Det går alltså att styra ljusspridningen till att bli antingen bred eller snäv.

Blixten kan även användas tillsammans med andra blixtenheter via optisk styrning eller radiosignal. Det går att ha totalt fem grupper, med upp till 15 blixtar per grupp, som alla kan styras via radiosignal på ett avstånd upp till 30 meter.

Den nya blixten kan även styras av Canon ST-E3-RT-sändare eller Speedlite 600EX-RT-enheter. Speedlite 430EX III-RT är också kompatibel med kameror som har en inbyggd speedlite-sändare, till exempel EOS 760D och EOS 70D.

Den nya blixten är mindre än sin föregångare och har snabbare uppladdning mellan tagningarna. Den kommer att börja säljas i september och kostar då cirka 3000 kronor.